Menggila di Shah Alam

Last weekend aku turun shah alam. then extend 2 hari sampai monday.bos aku lagi suka staff dia cuti tu yang senang je bagi. buat kerja gila sekali sekala haha. hari khamis tu habis je kerja dalam pukul 7pm, start kereta terus gerak pergi KL. nampak sangat aku bosan kat terengganu ni. since dah nak malam aku ambil jalan short cut ikut jalan jerangau-jabor. the fastest route to KL from KT. yang masalahnya jalan dia tak berapa elok and kiri kanan cuma ladang kelapa sawit yang gelap gelita. untuk mengelakkan mengantuk dan penat aku bukak cd green day. dalam hutan tu siaran radio pun dah tak berapa nak ada. rempit jugak la.aku pun tak tahu berapa speed yang aku bawak sebab meter kereta rosak.yg aku tau meter rpm tu dok no 4 all the way. laju gak la kot.KT ke Jabor dalam 2 jam setengah. potong semua kereta yang ada. minyak aku isi dekat ajil. penuh rm60. sampai petronas dekat LPT tu aku isik lagi rm50.pastu rempit all the way sampai KL. aku reach toll gombak tu dalam pukul 11.30pm. the moment aku reach toll yang bersejarah untuk orang pantai timur cam aku ni, suddenly aku rasa happy. this is where i belong…hahaha kronik2

terus aku kol n mesej rakan2 yg aku tau konpem tido lambat. seperti aril n din. n 2 2 x menghampakan aku. ajak din lepak kt awwal maju. sebulan tak lepak kedai mamak rasa tak sah. KT ada dekat mydin. jauh sangat malas aku nak pergi.lepak ngan din cam biasa la forum.ajak pian tapi dia busy ngan family dia.

abis lepak ngan din aku terus gerak pergi shah alam sambung lepak ngan aril pulak kat syed kadir. aku dah janji ngan awe nak amik kunci umah ngn dia dan dan masa lalu duke hiway tu aku ter miss exit ke federal. instead aku dah ter exit ke nkve.terpaksalah teruskan je sampai shah alam. sekali sekala aku tengok meter temperature. risau gak kot kot dia naik.tapi since aku dari KT tadi maintain je walaupun aku bawak non-stop sangat mengagumkan.walaupun ada bunyi2an aneh mcm skru nak tercabut haha..tapi keta still steady 160km/j (aku rasa la..meter x gerak pun). lepak ngan aril cam biasa kalu auditor jumpa takde menda lain borak selain dari chicks chicks and chicks hahaha…borak pasal kerja la..tapi since aku yang takde kerja and goyang kaki 2minggu kat ofis xde menda sangat nak cite. bosan gak time off peak ni.

aku lepak umah aril sampai 3pg walaupun aku tau member dah lebam ngantuk tapi still insist aku lepak umah dia. hrpkan pejon sure tak bgn kalu aku kol time2 cani. sib baik la ada aril huhuh..awe msg dia on the way balik je aku terus pergi rumah dia. sampai danau mas pak guard suh park kat luar sebab takde sticker, aku cakap nak anta barang alih2 park terus kat dalam haha..kereknya pak gad..parking space byk pun. awe sampai aku terus masuk umah tido.kacau pijon tido pastu dengkuran ku tersebar ke seluruh pelusuk alam danau mas.maap rakan2..aku penat.nite.rakan-rakan s alam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: