Cuti

Almost one week aku tak tulis blog. Agak boring sikit life kat Kuala Terengganu ni. So aku banyak spent masa dekat office. Walaupun kerja aku habis kat client 5.30 aku pergi ofis lepak dengan rakan ofis yang busy tahap dewa. kadang-kadang pukul 2.30am baru balik. Ada few kerja yang nak disiapkan tapi tak urgent mana pun. Sebab kalau balik rumah pun takde apa yang nak buat selain dari online, tengok tv and tido. and buat masa sekarang aku rasa tido adalah menda yang sangat merugikan. rugi tak experience life semaksimum mungkin. budak2 rumah aku pun buat hal sendiri so aku rasa dengan stay back kat office boleh jugak la borak2. kronik gak aku ni haha.

Hari ni sepatutnya aku dan few budak KL termasuk wan dari kulim pergi Awana Kijal holiday dlm 3 hari. Tapi memandangkan aku ada kerja tak siap, aku kena masuk ofis. wan baru sampai pagi tadi tgh tido kat umah aku. budak2 lain dah sampai tgh syok baring2 kat resort. siottt!! bila la keja ni nak siap. aku dah amik cuti 2 hari, sunday and monday. cuti sepuas hati. then plan nak beli camera last week kensel sebab pak arab owner camera tu buat u-turn last minit pergi jual kat orang lain.mmg x senonoh lu. kalu tak aku dah start menembak dah kat kijal. tapi ada backup seller dok kat paka aku janji nak jumpa hari ni. harga 2k dpt 400d ngn normal lense n other kit. bleh la kot. nnt kena kowtim lagi mintak kurang. aku rasa camera je yang boleh mengisi kekosangan dalam hidup aku ni haha..mmg sah kronik

last week gak aku mintak cuti raya. sekali kena reject ngan bos sebab lambt lagi. baru bulan 6 dah apply cuti raya haha.bos suh hold lu nanti dia check job schedule. lagipun KT KB 2jam drive je.tadahal pun.susah2 aku amek MC je haha. jangan aku sakit betol time raya sudah.

Syok kalau bercuti. aku pun tak tahu kenapa aku nak pergi kijal ni. aku rasa bukan sebab nak bercuti pun. aku dok KT ni pun kira cuti la jugak kerja bukan ada sangat pun. tapi mungkin sebab nak jumpa member2 punya pasal sanggup je la. turun kl pun aku sanggup.stakat tiket bas pegi balik rm80 ok je.lepak umah awe, amek cuti extra sehari lepak ngn kengkawan. sampai bila la aku nak hidup macam ni. kena ada target ke. entah lah..cepat2 la abes exam. aku nak lari g uk….

Advertisements

One Response to Cuti

  1. slashy says:

    leklu….aku pn nk g uk gak hah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: