Home

Its nice to be back home. Perasaan yang tenang, bahagia, aman damai, selamat, gembira, meriah, kenyang (nasi n sambal ikan, sambal belacan plus pulut durian.mmg terbaek!!)..siapa yang tak suka balik rumah. Hanya orang yang bebal saja tak suka balik kg@rumah. Mungkin dia bermasalah dalam kepala.ataupun mungkin keluarga dia yang bermasalah. Aku tak nafikan tak semua antara kita yang hidupnya bahagia dan senang. Ada yang hidup susah. Ada yang senang tapi tak bahagia. Ada yang keluarganya bermasalah. Macam2. Tp since family aku ni agak bahagia, aku sangat2 bersyukur pada Allah S.W.T.

Aku beli keropok lekor RM50. Buat 5 bungkus. Kira sebungkus RM10. Sebungkus bagi pakcik aku, sebungkus bagi makcik aku.3 bungkus lg? Untuk rumah aku la haha.since aku nak balik teganu sabtu ni tu yang beli banyak tu. Aku tau family aku suka kopok lekor so beli la banyak skit.

Tiap kali aku sampai rumah mesti aku expect meja makan ada ns n lauk. Aku siap kol mak aku lg setengah jam nak sampai just nk mk sure food dh standby. Aku sanggup xmkn ns kalau drive dr kl smata2 nk blk mkn kt umah. Punya lah suka makan kat rumah.feeling tu lain la skit.xkesah pn lauk apa.ikan kering, sup kosong n budu@sambal belacan. Itu pn dh cukup buat aku tambah 2 pinggan. Tapi lauk standard ikan kukus goreng, sup ayam(ayam xde pun haha), ulam n budu. Ni lauk asas la.feveret aku tu ikan kukus grg.xperlu ayam, xperlu dgg, xperlu telur xperlu udang ketam.cukup dgn tu je.mana nk cari kt KL haha. Part feveret aku kalu papa ada skali. Bleh man-to-man talk la masa makan tu.mcm2 topik kitorang borak dari politik,ekonomi,sekolah,cite2 lama and pasal adik2 aku.

Tu mcm sesi wajib bila aku ada kat umah. Tu macam aku regret sgt kalu tido je bila blk kg.rugi siut. Dh la keje balik lambat x de life. Blk kg tido je.baik xyah blk.

Slow skit la topik hari ni. Maybe sebab aku ada kat rumah mood aku ok skit. Gudnite.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: